Zoeken
Sluit dit zoekvak.
herfstsfeer creëren, natuurlijke herfstdecoratie, zelf herfstversiering maken

creatief met herfst

Maak Je Eigen Herfstdecoratie van een eierdoos

Lees hier hoe je de eierdoos paddenstoel en het schattig egeltje zelf kunt maken.

De herfst is een perfecte tijd voor knutselprojecten met het gezin. Waarom zou je een lege eierdoos weggooien als je er iets moois van kunt maken? In dit blog laten we je zien hoe je van een eierdoos een herfstpaddenstoel en een schattig egeltje kunt maken. Dit eenvoudige, maar creatieve doe-het-zelf project is niet alleen leuk om te doen, maar geeft je huis ook een warme herfstsfeer. Het begint allemaal met een gezellige boswandeling!

1. Materialen voor Herfstknutsels met Eierdozen

Voor dit DIY herfstdecoratieproject heb je weinig nodig. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis of kun je gratis vinden tijdens een herfstwandeling. Verzamel de volgende materialen:

  • Lege eierdoos
  • Schaar en lijm
  • Verf of stiften (bij voorkeur rood, wit, bruin en oranje)
  • Kwasten
  • Takjes, dennenappels
  • Optioneel – eikels, kastanjes en bladeren (gevonden in het bos)

2.Verzamel gratis herfstdecoratie

Een van de leukste onderdelen van dit project is de voorbereiding. Ga eropuit met je gezin voor een heerlijke herfstwandeling. Zoek naar takjes, dennenappels, eikels en kastanjes. Deze natuurlijke materialen kun je later gebruiken om je knutselwerkjes mee te versieren. Vergeet niet wat kleurrijke bladeren mee te nemen voor extra flair.

Long life rozen

3.Paddenstoelen Maken van Eierdozen

Met een lege eierdoos kun je eenvoudig paddenstoelen maken die perfect passen bij de herfst. Zo doe je dat:

  1. Knip de eierdoos in stukken, zodat elk ‘bakje’ afzonderlijk is. Dit wordt de hoed van je paddenstoel.
  2. Verf de hoeden rood en laat ze drogen. Gebruik daarna witte verf om stippen op de hoed te schilderen voor het klassieke paddenstoeleffect. je kunt ook stiften gebruiken en de paddenstoelen hoed juist helemaal anders decoreren.
  3. Maak de steel: gebruik een takje uit het bos, stukje karton, of rol een stukje wit papier op en plak dit vast onder de hoed.
  4. Versier de basis: Plaats je paddenstoel in een klein potje met mos en takjes of zet ze op een schaal tussen de dennenappels en bladeren. Bevestig een stukje touw aan de paddenstoel hoedje en hang de paddenstoel op in huis.
  5. Je kunt deze paddenstoelen ook buiten in de tuin zetten! Zet ze in een bloempot of prik ze in de aarde voor een sprookjesachtige herfstsfeer. Gebruik dan we een primer zodat de kleuren goed blijven.
DIY herfstdecoratie, knutselen met eierdozen, herfstknutsel met kinderen
DIY herfstdecoratie, knutselen met eierdozen, herfstknutsel met kinderen

4.  Maak een Schattig eierdoos Egeltje

Voor de egeltjes gebruik je ook de lege eierdoos. Deze stappen zijn net zo simpel:

  1. Knip een eierdoosbakje af voor het snuitje van het egeltje.
  2. Verf  of gebruik een zwarte stift voor de oogjes  en het snuitje
  3. Gebruik een dennenappel: Lijm het eierdoos snuitje op een kleine dennenappel vast de dennenappel is het lijfje. Dit geeft het egeltje zijn kenmerkende stekels.
  4. Geef het egel gezicht iets extras: Lijm twee wiebeloogjes op de eierdoos en maak een klein neusje van een knoopje.
  5. Versier je egeltje met herfstbladeren of eikels voor een extra leuk effect.
  6. Deze egeltjes zijn een geweldige aanvulling op je herfstdecoratie en kunnen zowel binnen als buiten worden neergezet of ophangen door er een stukje touw aan te bevestigen.
herfstsfeer creëren, natuurlijke herfstdecoratie, zelf herfstversiering maken
herfstsfeer creëren, natuurlijke herfstdecoratie, zelf herfstversiering maken

5. Herfstsfeer creëren

Nu je paddenstoelen en egeltjes af zijn, kun je ze verder versieren met alle mooie herfstvondsten uit het bos. Maak een herfsttafereel door takjes, bladeren, dennenappels en kastanjes rondom je DIY te leggen. Of zet je knutselwerkjes op de vensterbank, in de tuin of op de eettafel voor een warme herfstsfeer.

6. Geniet van het Knutselen met je Gezin

Het mooiste van dit DIY herfstdecoratieproject is dat je het samen met je gezin kunt doen. Het knutselen zelf is net zo leuk als het eindresultaat. Samen herfstmaterialen zoeken, creatief bezig zijn en vervolgens genieten van je eigen gemaakte herfstdecoratie zorgt voor een gezellige tijd met elkaar.

Long life rozen